Niezwykły tatar z wędzonego łososia

Jeśli z Twoim brzuchem jest teraz wszystko w porządku koniecznie musisz spróbować tego tatara! Naprawdę jest niezwykły, wiem co mówię 🙂 U mnie już od kilku lat pojawia się na świątecznym stole i nie tylko 🙂

Składniki:

  • 0,5 kg wędzonego łososia bez skóry
  • 150 g jogurtu greckiego
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • odrobina pieprzu

 

Przygotowanie:

Łososia pokrój w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek umyj i drobno posiekaj. Wszystkie pokrojone składniki dokładnie wymieszaj: łososia, szczypiorek i pietruszkę. Dopraw niewielką ilością pieprzu, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj z jogurtem greckim. Przed podaniem koniecznie schłodź tatra w lodówce przez minimum 6 godzin.

Jestem pewna, że Twoje kubki smakowe oszaleją na punkcie tego smaku:)

Smacznego!