Jeśli z Twoim brzuchem jest teraz wszystko w porządku koniecznie musisz spróbować tego tatara! Naprawdę jest niezwykły, wiem co mówię 🙂 U mnie już od kilku lat pojawia się na świątecznym stole i nie tylko 🙂
Składniki:
- 0,5 kg wędzonego łososia bez skóry
- 150 g jogurtu greckiego
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
- odrobina pieprzu
Przygotowanie:
Łososia pokrój w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek umyj i drobno posiekaj. Wszystkie pokrojone składniki dokładnie wymieszaj: łososia, szczypiorek i pietruszkę. Dopraw niewielką ilością pieprzu, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj z jogurtem greckim. Przed podaniem koniecznie schłodź tatra w lodówce przez minimum 6 godzin.
Jestem pewna, że Twoje kubki smakowe oszaleją na punkcie tego smaku:)
Smacznego!