Uwielbiam jeść zupy! Dlatego zapraszam Was na kolejną lekką zupę 🙂
Składniki:
- 2,5 litra wody
- 50 dag piersi z kurczaka zagrodowego
- por
- 4 gałązki selera naciowego
- 6 ziemniaków
- 4 marchewki
- 4 łyżki posikanego koperku
- korzeń selera
- korzeń pietruszki
- lane kluseczki, przepis tutaj http://www.smakujzycieznzj.pl/przepisy/zapraszam-na-pyszny-krem-z-pomidorow/
- 2,5 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyj i obierz. Pietruszkę i selera pokrój na większe kawałki. Pierś z kurczaka pokrój w kawałki o wielkości mniej więcej 2×2 cm. Dokładnie umyj pora i selera naciowego. Wszystkie te składniki włóż do garnka z wodą i gotuj przez około 15 minut. W tym czasie obierz i pokrój ziemniaki oraz marchewkę (w nieduże kawałki) i włóż do garnka z warzywami i kurczakiem. Całość gotuj jeszcze około 15 minut na wolnym ogniu. Na koniec gotowania dodaj sól oraz przygotuj kluski lane zgodnie z przepisem, który znajdziesz tutaj http://www.smakujzycieznzj.pl/przepisy/zapraszam-na-pyszny-krem-z-pomidorow/. Wlewaj ciasto na kluseczki lane bezpośrednio do zupy i gotuj jeszcze całość około 3-4 minuty. Na koniec gotowania wyjmij z zupy por i seler naciowy. I prawie bym zapomniała… już na samym końcu dodaj dużą ilość koperku 🙂
Smacznego!