Halibut z batatami i gotowanymi burakami

Delikatny smak ryby, słodkie bataty i wspaniały smak buraka to idealne połączenie – musisz spróbować 🙂

Składniki:
– 80 dag fileta z halibuta
– 4 buraki
– 3 bataty
– 1 łyżka masła
– sól

Przygotowanie:

Buraki dokładnie umyj i włóż do garnka z wodą. Gotuj około 40 minut (oczywiście w zależności jak duże masz buraki, mogą potrzebować więcej czasu). Bataty obierz, umyj, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj w osolonej wodzie około 10-15 minut. Sprawdź już po 10 minutach czy są miękkie, jeśli będą zdejmij je z ognia i odcedź. Do batatów dodaj masło i rozgnieć na puree. W czasie gotowania batatów i buraków, umyj halibuta, oprósz delikatnie solą i włóż do naczynia do gotowania na parze na 15 minut. I tyle!

Jak zwykle prosto, szybko i smacznie 🙂