Śniadaniowe grzanki z fetą, avocado i granatem

 

Kolejna szybka propozycja na pyszne śniadanie. Ciekawa jestem co powiecie na takie połączenie…? ja jestem baaardzo na tak i uwielbiam rozkoszować się tymi smakami przed wyjściem do pracy.

Jeśli Twoje jelita są w dobrej kondycji i zaostrzenie poszło sobie w siną dal to bardzo polecam spróbować 🙂


Składniki ( na 4 porcje):

– 4 grube kromki ulubionego chleba
– 4 łyżki nasion granatu
– 2 łyżki uprażonych ziaren sezamu i słonecznika
– 200 gramów fety
– 2 dojrzałe avocado
– sok z połowy cytryny
– świeżo mielony pieprz
– sól

Przygotowanie:

Avocado przekrój na pół i wydrąż miąższ. Miąższ avocado polej sokiem z cytryny, posyp delikatnie solą i rozgnieć widelcem. Pieczywo podgrzej w opiekaczu. Na każdej kromce układaj kolejno pastę z avocado, pokruszoną fetę, prażone pestki sezamu i słonecznika oraz nasiona granatu. Grzanki możesz z wierzchu oprószyć delikatnie pieprzem.

Smacznego!