Mój ulubiony barszcz czerwony

Czas na wykorzystanie pysznego bulionu cielęco-drobiowego, który powstał podczas gotowania farszu do pierożków 🙂

Kto jeszcze ich nie robił?

To szybciutko, bo będzie Ci potrzebny  pyszny bulion 🙂

Przypominam przepis na pierożki, w w którym jest „instrukcja” przygotowania bulionu.

Lekkie pierożki z cielęcinką w zaparzanym cieście

Potrzebne będą Ci już tylko trzy dosyć duże buraki i jedno jabłko.

Buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, włóż do gotującego się na wolnym ogniu. czystego bulionu i gotuj przez około 20 minut. W połowie gotowania dodaj obrane jabłko. No i to tyle 🙂 Według mnie nie ma już potrzeby doprawiać zupy, ponieważ bulion był już odpowiednio doprawiony.

Ja uwielbiam taki barszczyk z ugotowanymi ziemniakami z koperkiem i masełkiem, podanymi na oddzielnym talerzu i Tobie też tak proponuję zajadać 🙂

Smacznego!