Składniki:
- 50 dag mięsa mielonego z indyka
- 75 dag przecieru pomidorowego
- 150-180 ml bulionu drobiowo-warzywnego
- 30 dag ulubionego makaronu
- sól
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- pół łyżeczki suszonej bazylii
- pół łyżeczki suszonego lubczyku
- 2 duże marchewki
- 1 mały seler
Przygotowanie:
Mięso przypraw solą (pół łyżeczki) i dokładnie wmieszaj. Uformuj z mięsa mielonego małe pulpeciki i wrzuć do gotującego się wywaru. Pulpeciki gotuj pod przykryciem około 25 minut na średnim ogniu. Po tym czasie odparuj bulion i dodaj przecier pomidorowym oraz startą na tarce marchewkę i seler. Dodaj do smaku sól oraz paprykę i zioła. Gotuj całość jeszcze ok. 12-15 minut.
Pulpeciki podawaj z Twoim ulubionym makaronem 🙂
Smacznego!